Зміст
Вступ -3
§1 Організація робочого місця. Правила безпечної праці при виконанні слюсарних робіт -6
Розділ 1. Основи матеріалознавства
Тема1.1 Види та призначення конструкційних матеріалів. Тонколистовий метал та дріт -15
§2 Поняття про виготовлення тонколистового металу, його види та властивості -15
§3 Поняття про виготовлення дроту, його види та властивості -23
Розділ 2. Технологія виготовлення виробів із тонколистового матеріалу та дроту
Тема 2.1 Процес розмічання заготовок та листовому металі -30
§4 Графічні зображення. Основні лінії креслення. Масштаб -30
§5 Розгортки поверхонь геометричних тіл -40
§6 Випрямлення тонколистового металу. Інструменті та матеріалі -45
§7 Технологія розмічання заготовок на листовому металі -49
Тема 2.2 Технологія різання та обпилювання деталей з тонколистового металу -55
§8 Прийоми різання тонколистового металу -55
§9 Технологія обпилювання заготовки з тонколистового металу -62
Тема 2.3 Способи з’єднання деталей з тонколистового металу -70
§10 Види з’єднання деталей з тонколистового металу. Технологія гнуття
тонколистового металу. З’єднання деталей однофальцевим швом -70
§11 З’єднання деталей заклепками -78
Тема2.4 Технологія вирівнювання, розмічання,
різання дроту -87
§12 Виготовлення виробу з дроту -87
Тема 2.5 Оздоблення виробів з тонколистового металу та дроту шліфуванням та
поліруванням. -98
§13 Види оздоблення. Технологія шліфування та полірування виробів -98
§14 Оздоблення виробів фарбуванням -105
Розділ 3. Основи техніки. Технологій та проектування
Тема 3.1 Механізми і машини. Свердлильній верстат -111
§15 Еволюція знарядь праці. Поняття про механізми і машини -111
§16 Механізми передавання та перетворення руху. Передаточне число -117
§17 Види з’єднань деталей -123
§18 Свердлильний верстат -128
§19 Прийоми керування свердлильним верстатом -133
Тема 3.2 Основи проектної дальності -137
§20 Інформаційні джерела. Пошук інформації -137
§21Поняття про особливості проектування об’єктів технічної діяльності -143
§22 Метод комбінування -146
Розділ 4. Технології побутової діяльності
Тема 4.1 Продукти харчування, їх склад -151
§23 Роль харчування в житті людини -151
§24 Продукти харчування та їх склад -153
§25 Режим харчування підлітка -159
Тема 4.2. Гігієна житла -163
§26 Гігієна житла -163
§27 Догляд за меблями -167
§28 Побутова техніка для прибирання житла -170
Тема 4.3. Догляд за волоссям -175
§29 Зовнішній вигляд волосся і стан здоров’я людини. Предмети та засоби догляду за
волоссям
|